Valami egyszerűt, de különlegeset szerettem volna enni, amivel nem kell sokat foglalkozni és egy kenyér sütés is belefér az időbe. Nigella Express szakácskönyvébe találtam ezt a fincsi csirkecombos receptet, amivel tényleg nincs semmi probléma, csak nagyon oda kell figyelni, mert a végén perceken múlik az, hogy csinálunk magunknak felesleges plusz 20 perces munkát e vagy sem. Sütés közbe locsolgatni kell a finom szafttal, ami édes és mikor én úgy gondoltam, nah még 5 perc és kész... annak csak 3-nak kellett volna lenni. A combokkal semmi nem lett, de a méz oda sült az aljára és sikálhattam... :) De megérte! Nagyon finom!
Hozzávalók:
6 db csirke alsó comb (bőröstől)
1,5 dl almalé
1 ek. méz
1 ek. szójaszósz
1 ek. olaj
1 késhegynyi fahéj
1 kk. só
1 fej fokhagyma
Elkészítés:
A páchoz keverjük el az almalével a mézet, a szójaszószt, az olajat és a fahéjat. ( A recept írt még csillagánizst is, kutattam utána, de itt Makón nem lehet ilyet kapni, így ez kimaradt. ) Kenjük be a combokat és egy éjszakára tegyük hűtőbe. Sütés előtt picit sózzuk meg, de éppen csak. Egy tepsibe szósszal együtt borítsuk bele, a fokhagyma gerezdeket szórjuk rá és alufólia alatt süssük 200°C-on 20 percig, majd fólia nélkül folyamatos locsolgatással és forgatással még legalább 40-45 percet, amíg nem lesznek körbe szép pirosak.
Rozmaringos újkrumplival tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése