A meggyfa mellett akadt még egy cseresznye fa is, ami még nagyon fiatal, 6-7 nagy hosszú ága van. Megkopasztottuk! 1,5 kg óriási cseresznye szemeket szedtünk le. 1 kg ment vaníliás cseresznye lekvárnak, a maradékból meg vegyes gyümölcs leves készült. Ebbe a melegbe nagyon jól esett!!! Jó hidegen az igazi!!!
Hozzávalók:
50 dkg cseresznye
40 dkg meggy
2 nagy savanyú alma
4 ek. nyírfacukor
szegfűszeg
fahéj
1,5 dl tejszín
1 púpos ek. epres pudingpor
1 ek. citromlé
Elkészítés:
A cseresznyét és a meggyet kimagozzuk, az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, dobunk bele egy pár szegfűszeget és közepes lángon hagyjuk, hogy felforrjon. Csak addig főzzük, hogy még egy kicsit ropogósak maradjanak a gyümölcsök. A tejszínnel keverjük ki a pudingport és még mielőtt hozzáadnánk a leveshez, merjünk egy kanállal a tejszínhez a hőkiegyenlítés miatt, így biztosan szép sima lesz. Miután levettük a tűzről csavarjunk hozzá egy kicsit a citrom levéből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése