Kenyérlángos parmezánnal, bazsalikommal és házi füstölt szalonnával
Hozzávalók:
1 közepes főtt, tört burgonya
1 dl burgonya főzőlevéből
1,5 dl langyos tej
20 g élesztő
400 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
2 evőkanál olívaolaj
7 g só
Tetejére:
200 g tejföl
200 g sült házi füstölt szalonna
2 fej lilahagyma
4 evőkanál parmezán
friss bazsalikom levél
Elkészítés:
Mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a tört burgonyát és a sót. Morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük hozzá a tejet és egy keveset a burgonya főzőlevéből. Dagasszunk belőle rugalmas, kicsit lágy tésztát. A dagasztás második felébe adjuk hozzá az olívaolajat. Mivel kicsit ragacsos a tésztánk bánjunk vele olajos kézzel. Helyezzük kelesztőtálba, kelesszük duplájára.
Vegyünk elő egy sütőpapírral bélelt gáztepsit. Nekünk van a sütő aljában skamolex és azon sütöm a pizzát vagy a hasonló tésztákat. A lényeg, hogy sütőpapírra téve nyújtsuk, húzzuk szét a kezünkkel arra ügyelve, hogy ne legyen túl vékony. Nem egészen legyen 1 cm vastagságú.
Kenjük meg bőven tejföllel, sült házi füstölt szalonnával és szórjuk meg félkarikára darabolt lilahagymával és parmezánnal. Díszítsük bazsalikom levéllel. Pihentessük 30 percig.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 40 percig.
Rácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd kockára darabolva kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése