Ősszel imádom az almát, a körtét, a szilvát és a szőlőt és ami legjobb, hogy ez mind megtalálható anyuéknál, csak össze kellett gyűjtenem. Ezek ízesítették a lassan sült sertéscombot.
Őszi gyümölcsös, mézes-mustáros egészben sütött sertéscomb, joghurtos édesburgonyapürével
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
1 nagy evőkanál méz
1 nagy teáskanál mustár
1 nagy teáskanál magos dijoni mustár
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
10 szem szilva
1 közepes fürt szőlő
1 nagy körte
1 nagy alma
1 póréhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
50 dkg édesburgonya
1 dl görög joghurt
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A combot érdemes bepácolni egy nappal hamarabb. A mézet olvasszuk fel, adjuk hozzá a mustárokat, a sót, a borsot, majd jó alaposan masszírozzuk bele a húsba. Csomagoljuk fóliába, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára vagy egy egész napra.
A gyümölcsöket mossuk meg, daraboljuk fel, akár kockára vagy gerezdekre. Helyezzük a húst egy magasabb jénaiba, halmozzuk mellé a gyümölcsöket. A póréhagymát szeleteljük karikára, majd szórjuk az egészet a tetejére. Öntsünk alá száraz fehérbort. Alufóliával lefedve 170°C-on süssük 3 óra hosszán keresztül. Ezután távolítsuk el a fóliát és nélkül pirítsuk meg egy picit a hús tetejét. Emeljük a hőmérsékletet 200°C-ra és 15-20 percig süssük tovább. Miután kész vagyunk emeljük ki, csomagoljuk alufóliába (az is jó, ami a tetején volt) és hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor sokkal könnyebb szépen szeletelni és nem is szárad ki. A gyümölcsöket merjük ki turmixgépbe, adjunk hozzá a visszamaradt szaftból, majd turmixoljuk krémesre.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, főzzük készre enyhén sós vízbe. Törjük össze, keverjük ki joghurttal, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése