Török húsgombócok, babpürével, bébi spenóttal
Hozzávalók:
500 g darált marhahús
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/4 teáskanál őrölt szegfűbors
ízlés szerint só
4 evőkanál olaj
1 chili paprika
2 cm friss gyömbér
Babpüréhez:
2 doboz cannellini bab
1 dl görög joghurt
só, bors
római kömény
bébi spenót
Elkészítés:
A darált marhahúst, a hagymákkal és a fűszerekkel tegyük késes aprítóba és turmixoljuk össze, amíg egyneművé nem válik. Hagyjuk állni 1-2 óra hosszán keresztül, hogy a hús átvegye az ízeket.
Hevítsük fel az olajat, dobjuk rá az apróra vágott chilit és a gyömbért, majd mehetnek a húsgombócok. Közepes lángon pirítsuk meg minden oldalát. Fedjük le 20 percre, majd fedő nélkül addig süssük, amíg teljesen át nem pirulnak.
A babot tegyük turmixgépbe a joghurttal együtt, ízesítsük sóval, borssal és római köménnyel, majd turmixoljuk krémesre. Először inkább kevesebb joghurtot tegyünk hozzá, inkább később pótoljuk.
Tálaljuk bébi spenóttal vagy más salátával!
Remekül néz ki, felvettem az "elkészíteni" listára. :-)
VálaszTörlés