Hozzávalók (2 személy részére):
2 csirkemellfilé
só, bors
cayenne bors
őrölt chili
1 fej fokhagyma
1/2 csokor friss petrezselyem
10 levél friss bazsalikom
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
Kurkumás házi pappardelle-hez:
1 teáskanál kurkuma
150 g durum liszt
1 kávéskanál só
kb. 1 dl víz
Elkészítés:
Először a tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, jól gyúrjuk meg, majd fóliába csomagolva hagyjuk pihenni legalább fél órát.
A csirkemellet hagyjuk egészbe. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük meg mind két oldalát.
Olvasszuk fel a vajat, az olajjal egy fedeles serpenyőbe. A fokhagymát zúzzuk össze a kés lapjával, aprítsuk fel a petrezselyemmel és a bazsalikommal együtt. Dobjuk rá a felolvasztott vajra, majd pirítsuk 1-2 percig közepes hőfokon. Helyezzük el rajta a csirkemellet, majd fedjük le és pároljuk 15 percig. Ezután fordítsuk meg, ismét fedjük le és a másik oldalát is 15 percig süssük. Miután megpuhult a hús, távolítsuk el a fedőt, emeljünk egy kicsit a hőfokon és pirítsuk meg mind a két oldalát. Nem kell kiszárítani, csak éppen legyen egy kis színe. Fedjük le, amíg elkészülünk a tésztával.
A tésztát osszuk két részre. Nyújtsuk ki amilyen vékonyra csak tudjuk. Vágjuk kb. 1-1,5 cm széles csíkokat. Sós lobogó vízbe főzzük készre kb. 5 perc alatt. A friss tésztának nem kell sok idő. Szűrjük le. A serpenyőből vegyük ki a csirkemellet, szedjük bele a tésztát, majd jól forgassuk át.
A húst szeleteljük fel szép vékonyra és tálaljuk a tésztával!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése