Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
2 bébi cukkini
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg fetasajt
1 dl kuszkusz
3 dl víz
6 db kaliforniai paprika
Elkészítés:
A csirkemellet daraboljuk kockára, majd pirítsuk fehéredésig kevés olívaolajon. A cukkinit vágjuk 4 gerezdre, majd daraboljuk kockára. Adjuk a csirkemellhez, majd ízesítsük sóval, borssal és a fűszerekkel. Fedjük le és pároljuk puhára. Ezután nagy lángon főzzük el a levét. A petrezselymet és a fetasajtot daraboljuk apróra, adjuk a kész csirkéhez.
A kuszkuszt forrázzuk le vízzel, fedjük le, majd hagyjuk állni, amíg magába szívja a vizet. Forgassuk a cukkinis csirkéhez.
A paprikákat mossuk meg, vágjuk le a tetejét, hogy legyen kalapja. Távolítsuk el a magját, majd töltsük meg mindegyiket. Helyezzük egy közepes jénaiba, tegyük rá a sapkákat, majd előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 40 perc alatt. Akkor jó, amikor a paprika puha és a tetejét már egy kicsit megkapta. A rácsot érdemes alulra helyezni, így nem ég meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése