Koskacukor: Sárgarépás, gyömbéres sütőtök krémleves

2015. szeptember 18., péntek

Sárgarépás, gyömbéres sütőtök krémleves

Egy nagyon egyszerű, számomra kedvenc őszi melengető krémlevessel jövök. Azt hiszem jövő héten szükségünk lesz már rá, mert sajnos most már tényleg beköszönt az ősz. Mi jövő héten megyünk nyaralni, most az idén sajnos ennyire ki kellett tolnunk, de bízom benne, hogy ennek ellenére nagyon jól fog sikerülni. És miért ne lenne jó, hiszen Villány és környékére fogunk ellátogatni, amit már nagyon várok. Jövök majd egy bejegyzéssel és fotókkal, élmény beszámolóval. Most viszont kanalazgassunk egy kicsit ebből a finom krémlevesből!







Sárgarépás, gyömbéres sütőtök krémleves
Hozzávalók (4 fő részére):
1,5 liter húsalaplé
1 közepes sütőtök
4 nagy répa
2 cm gyömbér

fehérbors

tökmagolaj

Elkészítés:
A sütőtököt és a répát pucoljuk meg, majd daraboljuk kisebb kockákra, karikákra. Tegyük a leveshez, ízesítsük sóval és fehérborssal, majd főzzük puhára a gyömbérrel együtt. Botturmix segítségével pürésítsük, turmixoljuk krémesre! Pirított tökmaggal, tökmagolajos pirítóssal vagy sült baconnel tálalhatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...