Szombati ebédünk paradicsom szósz volt, főtt krumplival és marha hússal. Kicsit több krumplit sikerült főznöm, így nem is volt kérdéses, hogy krumplis kenyeret fogok készíteni. Azért még mielőtt neki láttam volna, felütöttem a recept füzetemet. Tele van rengeteg finomsággal, nagy részét blogger társaim tettek közzé és ezeket gyűjtöm össze folyamatosan. Arany Tepsinél azaz Papikné Veress Andreánál nagyon sok fantasztikus recept található, közöttük van ez a burgonyás uzsonna csavart. A liszteken módosítottam csupán, mert próbálok mindig egészségesebbet sütni, a többi hozzávalókat betartottam. Nagyon szépek és finomak lettek. ;)
Köszönöm szépen Andrea a receptet!
Krumplis csavart:
350 g tk. tönköly búzaliszt
50 g rétes liszt
100 g BL80 kenyérliszt
150 g főtt, tört krumpli
2 kk. só
1 tk. cukor
2,5 dl langyos tej
25 g élesztő
0,5 dl olaj
2 ek. tejföl
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, keverjük bele a sót és a cukrot. Morzsoljuk bele az élesztőt, kanalazzuk mellé a tejfölt és a tört krumplit. Öntsük hozzá a tej felét és kezdjük el összeállítani a tésztát úgy, hogy folyamatosan adagoljuk hozzá a folyadékot. Azért csinálom mindig így, mert minden liszt más mennyiségű folyadékot vesz fel. Dagasszunk egy jó kis rugalmas tésztát, majd hagyjuk duplájára kelni. Osszuk 8 egyenlő részre, sodorjunk jó hosszú rudakat, kb. 50 cm a két végé fogjuk össze és csavarjuk meg. Sütőpapírral bélelt gáztepsire sorakoztassuk és letakarva hagyjuk 30 percet pihenni. Spricceljük meg vízzel, ha szeretnénk szezámmaggal meg lehet szórni. Előmelegített 20°C-os sütőbe kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Tisztelt Szerkesztő!
VálaszTörlésAz elérhetőségét szeretném elkérni, ha módja van rá kérem küldje el a kzsolt@innofield.hu e-mail címre.
Üdvözlettel:
Kovács Zsolt
Torkosborz.hu