A recept nála itt található, picit módosítottam rajta, az alábbiakból hoztam össze.
Köszönöm szépen Ági a receptet!
Müzlis stanglik
Hozzávalók (8db):
400 g tk. tönköly búzaliszt
50 g apró szemű zabpehely
30 g aszalt áfonya
30 g arany mazsola
10 g lenmag
10 g napraforgó mag
1 ek. cukor
1 kk. só
50 g olvasztott vaj
16 g élesztő
kb. 2-2,5 dl langyos tej
Tetejére:
2 ek. tej
nagy szemű zabpehely
Elkészítés:
A liszthez hozzá mértem a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöket és a magokat, belekevertem a sót. Az élesztőt a tetejére morzsoltam, rászórtam a cukrot és a langyos tejből több mint felét ráöntöttem. Elkezdtem összeállítani a tésztát, a vajat két részletben adtam hozzá, majd annyi tejjel pótoltam, hogy jó kis rugalmas tésztát kapjak. Kicsit nehezebb összeállítani, mivel az aszalványok elég nagyok voltak, de megbirkóztam vele. Hagyjuk duplájára kelni.
Vágjuk 8 részre és formázzuk cipóvá. Nyújtófa segítségével, nyújtsuk egy picit meg, majd a szélesebb oldalánál fogva tekerjük fel. Ezeket a stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztassuk egymástól kicsit távolabbra.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, addig hagyjuk pihenni a stanglikat.
Kenjük meg tejjel, szórjuk meg zabpehellyel és toljuk a sütőbe 20-25 percre.
Szia, átküldenéd a Blogkóstolós bejegyzésedet, mert nem találom és írnám az összefoglalót. Köszi :)
VálaszTörlés