Angol muffin
Hozzávalók ( 8 muffinhoz):
200 g tk. tönköly búzaliszt
100 g tk. rozsliszt
100 g BL80 kenyérliszt
1 1/2 kk. só
kb. 3,5 dl langyos tej
1 kk. cukor
15 g élesztő
1 ek. olv. vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból gyúrjunk picit lágyabb tésztát, majd hagyjuk duplájára kelni. Nyújtsuk ki 2 cm vastagra. Fánk szaggatóval szaggasunk korongokat.
Zsírpapírral béleljünk ki egy gáztepsit, szórjuk meg kukorica darával, helyezzük el rajta a muffinokat és a tetejükre is hintsünk még a darából.
Hagyjuk ismét 20-30 percig pihenni, addig melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Toljuk be a sütőbe kb. 7 percre, majd vegyük ki és fordítsuk meg, ha már picit megpirult a teteje és süssük további 7-8 percig.
Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Mellé süssünk tojást és húsos szalonnát, vágjuk ketté a muffinokat, pirítsuk meg és tölthetjük is.
Ejha! Ez aztán a finom reggeli! Nagyon ügyes vagy! :)
VálaszTörlésKöszönöm. Most meg sülnek a müzlis stanglik ;)
Törlés