Koskacukor: Cukkinis-tejszínes spaghetti

2013. december 8., vasárnap

Cukkinis-tejszínes spaghetti

Tegnap nem maradt sok időm ebédet készíteni, mert a gesztenyés hókiflihez vadásztam a gesztenyét, de a gazdaságos és saját márkás termékek közül nem szerettem volna választani, fel kellett adnom. 15 perc alatt el lehet készíteni ezt a cukkinis tésztát és az éhes pocakokat gyorsan meg lehet telíteni vele. :)


Cukkinis-tejszínes spaghetti
Hozzávalók (2fő részére):
20 dkg spagetti
1/2 cukkini
1 kisebb kaliforniai paprika
1/2 szál póréhagyma
2 ek. olívaolaj
1 ek. fehérborecet
só, bors
kakukkfű
3 dl tejszín
1 púpos tk. keményítő

Tetejére:
parmezán

Elkészítés:
A tésztát tegyük forrásba lévő vízhez és 10 perc alatt főzzük meg. Közben el tudjuk készíteni a szószt.
A zöldségegeket vágjuk vékony csíkokra. Hevítsük fel az olajat a wokba, tegyük hozzá a zöldségeket és sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy kis fehérborecettel. Pároljuk meg, de csak annyira, hogy még éppen roppanós maradjon.
Öntsünk hozzá 2dl tejszínt, a maradékkal keverjük el a keményítőt, majd ezzel sűrítsük be. Szórjuk meg egy kis kakukkfűvel.
A tésztát szűrjük le és tegyük a wokba, forgassuk bele a szószba.
Tálalásnál szórjunk a tetejére parmezánt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...