Vasárnap kettő menü készül nálunk, az egyik a "Brassói aprópecsenye" lett, a másik pedig ez a zsályás csirkemell, ami egyben a mai ebédünk is. Ha nincs sok időnk, gyorsan szeretnénk elkészíteni valamit, de mégse egy egészségtelen rántott hús legyen, akkor szerintem ez a főétel tökéletes.
Zsályás csirkemell
Hozzávalók (4fő):
1 kg filézett csirkemell
2 tk. só
1 kk. bors
3 ek. zsálya (frisset is használhatunk, nekem most nem volt) + a tejszínes szószba 1 ek.
1 ek. kakukkfű
3 ek. olívaolaj
3 ek. vaj
1/2 fej vöröshagyma
3 dl tejszín
1 ek. keményítő
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
Elkészítjük először is a száraz pácot. A sót, borsot, zsályát és a kakukkfüvet összekeverjük egy kis tálba. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és egyesével bekenjük ezzel a száraz páccal. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 óra hosszára.
Vegyünk elő egy nagyobb teflon serpenyőt, hevítsük fel az olajat a vajjal és süssük ki mindegyiket. Vigyázzunk ne szárítsuk ki, a csirkemell gyorsan kész van, nem kell túl sokáig sütni. Amikor kész, vegyük ki egy jénaiba és fedjük le. A maradék olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd öntsünk rá 2 dl tejszínt és szórjuk meg zsályával. A maradékot keverjük ki a keményítővel és sűrítsük be a tejszínes szószt.
Mellé zöldborsós kölest készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése