Nem tudom ti hogy vagytok vele, de imádom a grill csirkét. A bőre finom ropogós és fűszeres, a húsa puha és omlós... Egyszerűen mennyei. Ha marad ki belőle, hidegen salátába tökéletes. Régen készítettem már és tervezem egy ideje, hogy ismét terítéken lesz. Ma volt az a pillanat. A másik nagy kedvencünk a sóban sült csirke, bár bevallom ez a mai lekörözte most. :)
Citrommal és fokhagymával sült fűszeres csirke
Hozzávalók:
1,5-2 kg-os egész csirke
1 közepes citrom
1 fej fokhagyma
2-3 ek. só
1 ek. rozmaring
1 ek. kakukkfű
Elkészítés:
Egy magas falú jénaira lesz szükségünk.
A csirkét jól sózzuk be, a bőre alatt is. A fűszereket keverjük össze és dörzsöljük be vele mindenhol jó alaposan. A fokhagymát szedjük gerezdekre és pucoljuk meg, nem feltétlen kell teljesen. A citromot vágjuk négybe és tegyük a fokhagymával együtt a csirke belsejébe. A combját kössük meg egy spárgával, hogy ne nyíljon szét sülés közben. Helyezzük a jénaiba, öntsünk alá egy korty vizet és fedjük le alufóliával.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük 20 percig, majd 170°C-os sütőbe 1,5-2 órán keresztül. Ha már lefoszlik róla a hús, vegyük le az alufóliát locsoljuk meg a saját levével és tegyük vissza még 20-30 percre. Közben emeljük a hőmérsékletet is 180-190°C-ra illetve 10 percenként locsolgassuk.
Kicsit hosszú folyamat, de megéri.
Mellé salátát kínáltam joghurtos-pestos öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése