Cukkini pogácsák
Hozzávalók (11-12 db-hoz):
2 kisebb cukkini
só
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 ek. friss kapor
1 ek. friss petrezselyem
bors
1 bögre tk. tönköly búzaliszt (plusz ha még szükséges)
100 g fetasajt
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
Reszeljük le a cukkinit sózzuk meg és hagyjuk állni 2-3 órát.
Olívaolajon pirítsuk meg az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hagyjuk kihűlni.
Cukkiniből nyomjuk ki a vizet, adjuk hozzá a feldarabolt kaprot és petrezselymet, borsozzuk és morzsoljuk hozzá a fetasajtot, majd mehet hozzá a hagyma. Annyi lisztet adjunk hozzá, amíg össze nem áll. Nem kell, hogy formázható legyen. Nagyobb serpenyőbe hevítsünk fel egy kis olajat, majd kanalazzunk rá egy -egy cukkini kupacokat. Kicsit lapítsuk el, majd pár perc után fordítsuk meg. Süssük mind a két oldalát szép pirosra.
Kapros joghurtba mártogattuk, de szerintem akár tökfőzelék mellé is illik, ha húsmentes napot szeretnénk tartani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése