Koskacukor: Macaroni cheese

2014. február 18., kedd

Macaroni cheese

Nem egy diétás ebéd, de legalább majdnem húsmentes. :) És még a párom is örül, mert szereti a sajtféléket. Ebben meg aztán van 4 fajta és a tetejére került extra hagyma és kolozsvári szalonna.
Nagyon finom és gyorsan elkészíthető. A fotó kedvéért reggel főztem, mert este lehetetlen fényképezni. 1 óra alatt össze lehet dobni, így ha nincs ötlet, de tele van a hűtő sajtokkal, akkor kezdj bele, nem bánod meg. ;)






Macaroni cheese
Hozzávalók (4fő):
40 dkg macaroni 
5 dkg vaj
3 ek. tk. tönköly búzaliszt
0,5 liter tej
2 tojás sárgája
só, bors
7 dkg füstölt sajt
7 dkg parmezán
7 dkg gorgonzola
7 dkg camembert
2 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
15 dkg kolozsvári szalonna (helyettesíthető bacon-nel)

Elkészítés:
A tésztát főzzük "al dente"-re.
Közben a hagymát pucoljuk meg és vágjuk apró kockára, lassú tűzön pirítsuk meg az olívaolajon.
A szalonnát kockázzuk fel és pirítsuk meg, de ne hagyjuk kiszáradni.
A vajat hevítsük fel, adjuk hozzá a lisztet, majd apránként a tejet és sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, daraboljuk bele a sajtokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Amikor már egy picit hűlt, tegyük hozzá a tojások sárgáját, keverjük össze és tegyük vissza a tűzre. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajtok nagyjából el nem olvadnak.
Keverjük össze a tésztával. 
Olívaolajjal kenjünk ki egy jénait, öntsük bele a sajtos tésztát. A tetejére osszuk el a pirított hagymát és szalonnát. 
Előmelegített 220°C-os sütőbe (gázsütőnél felső rácsra, villanysütőnél grill fokozaton) 15-20 perc alatt süssük össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...