Görögös rizottó
Hozzávalók (2 személy részére):
20 dkg arborio rizs
1 fej lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1/2 kaliforniai paprika
1 liter forró húsalaplé (nem kocka)
10 db koktél paradicsom
3 dkg vaj
5 dkg parmezán
10 bazsalikom levél
1 teáskanál szárított oregano
só, bors
fekete olívabogyó
fetasajt
Elkészítés:
Vegyünk elő egy wokot, vagy egy mély serpenyőt. A hagymát és a paprikát daraboljuk apró kockára, majd dinszteljük meg kevés olívaolajon. Öntsük rá a fehérbort és főzzük további 3-4 percig. Ezután tegyük rá a rizst és pirítsuk le. Adjunk hozzá két merőkanál olívaolajat, majd miután elfőtte mindig pótoljuk egy-egy evőkanállal. Fontos, hogy minden hozzáadott alaplé után várjuk meg, hogy beszívja. A koktél paradicsomot közben negyedeljük fel, a bazsalikom levelet vágjuk csíkokra.
Amikor már úgy látjuk, hogy pár kanál húslé hiányzik ahhoz, hogy megpuhuljon a rizs, akkor adjuk hozzá a paradicsomot, a szárított oreganot, és a friss bazsalikom levelet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután elkészült a rizottónk, vegyük le a tűzről adjuk hozzá a vajat és a parmezánt illetve a felkarikázott olívabogyót. Tálalás előtt hagyjuk 2-3 percet állni.
Tálalásnál díszítsük a tányért kockára vágott fetasajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése