Szerintem mindenki tudja, mekkora rizottó rajongó vagyok és, ha már itt van a medvehagyma szezon, akkor miért is hagynám ki ezt a változatot.
Hozzávalók (2 személy részére):
2 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes csokor medvehagyma
1 liter forró húsalaplé
20 dkg arborio rizs
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
só, fehér bors
frissen reszelt szerecsendió
5 dkg reszelt parmezán
3 dkg vaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg és daraboljuk apró kockára. A fokhagymát is tisztítsuk meg, nyomjuk össze késsel egy vágódeszkán, majd aprítsuk fel. Olívaolajon dinszteljük meg mind a kétféle hagymát, majd adjuk hozzá a rizst és pirítsuk pár percig. Öntsük fel jó minőségű száraz fehérborral. Főzzük addig, amíg be nem szívja. A forró húsalapléből tegyünk hozzá 2 merőkanálnyit, majd folyamatos kevergetés közben pótoljuk, amint elfövi. Ízesítsük sóval, fehér borssal és frissen reszelt szerecsendióval.
Közben a medvehagymát mossuk meg, majd vágjuk csíkokra.
Amikor már úgy látjuk, hogy az utolsó merőkanál hiányzik ahhoz, hogy kész legyen a rizs, akkor adjuk hozzá a felaprított medvehagymát. Miután elkészült, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt. Keverjük ki szép krémesre.
Hagyjuk pár percig pihenni, majd rögtön tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése