Bazsalikomos-citromos csirkés taco, mézes joghurttal, gomolya sajttal
Hozzávalók:
Tésztához:
200 g tk. tönköly búzaliszt
5 g élesztő
1 kávéskanál só
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 dl langyos víz
Mézes joghurt mártáshoz:
150 g joghurt
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
1 evőkanál friss darabolt bazsalikom
só
cayenne bors
Bazsalikomos-citromos csirkemellhez:
40 dkg csirkemell
3 evőkanál olaj
só
szárított bazsalikom
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál citromlé
Továbbá:
paradicsom
retek
kaliforniai paprika
saláta
bébispenót
lilahagyma
reszelt gomolya sajt
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. Minden alapanyagot tegyünk dagasztó tálba, majd robotgép segítségével dagasszuk 5-6 percig közepes fokozaton. Kelesztő tálba téve kelesszük duplájára. Ezután osszuk 5 egyenlő részre, nyújtsuk ki kör alakúra, egészen vékonyra, majd tegyük felhevített palacsinta sütőre és süssük mind a két oldalát 1-2 percig. Miután megsült hajtsuk ketté és takarjuk le addig, amíg mindegyikkel el nem készültünk.
A csirkemellet daraboljuk kisebb kockára. Hevítsünk fel egy serpenyőbe olívaolajat, tegyük rá a csirkemellet, majd ízesítsük sóval, bazsalikommal. Miután kifehéredett adjunk hozzá egy kevés fehérborecetet és citromlét. Közepes lángon addig süssük, amíg már majdnem felszívja illetve elpárolog a folyadék. Vigyázzunk ne szárítsuk ki!
A joghurtot keverjük ki mézzel és a citromlével. Tegyük hozzá a bazsalikomot, majd ízesítsük sóval és cayenne borssal.
A zöldségeket karikázzuk fel vagy vágjuk nagyon vékony csíkokra.
Fogjunk a tenyerünkbe egy tésztát, halmozzunk rá a salátából és a spenótból, tegyünk rá csirkemellet, majd a zöldségekből ízlés szerint. Szórjuk meg reszelt gomolya sajttal.
Kínáljuk mézes joghurttal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése