Cannellini babos-újhagymás tejszínes csirkemell
Hozzávalók (2 személy részére):
40 dkg csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
4 szál újhagyma
1 konzerv canellini
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
só, bors
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
1 dl tejszín
1 teáskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Először a csirkemellet daraboljuk fel kockára, majd pirítsuk fehéredésig egy kevéske olívaolajon. Ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal. Öntsük fel fehérborral és vízzel. Közepes lángon addig pároljuk, amíg a csirkemell meg nem puhul. Addig karikázzuk fel az újhagymát és a cannellini babról öntsük le a levét. Adjuk hozzá a megpuhult csirkemellhez és főzzük tovább 5-7 percig.
A kukoricakeményítőt keverjük ki a tejszínnel, majd sűrítsük be vele a kész babos csirkemellet.
Vadrizses barna rizzsel tálaltam!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése