A gluténmentes verzió nagyon egyszerű, talán még gyorsabban is elkészíthető, mint a hagyományos, ráadásul tuti siker. (Azért morzsás túrókat hanyagoljuk itt is, mert azzal meggyűlhet a bajunk.)
Őszintén nekem így jobban ízlett, főleg egy könnyű citromos joghurttal a tetején és juharsziruppal, a cukros tejföl helyett. Mivel mindig megpróbálok kreatív lenni, ezért található a blogomon más túrógombóc recept is, ami gyümölcs szósszal készült hagyományos változatban:
Túrógombóc eperszósszal
Mandulás-diós-mogyorós panírba forgatott túrógombóc citromos görög joghurttal, juharsziruppal
Hozzávalók (2 személy részére):
25 dkg túró
7,5 dkg kukorica dara
2,5 dl víz
csipet só
5 dkg török mogyoró
5 dkg mandula
5 dkg dió
30 dkg görög joghurt
1/2 citrom leve
juharszirup
Elkészítés:
A kukoricadarát főzzük meg enyhén sós vízbe, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük össze a házi túróval, majd nedves kézzel formázzunk tetszőleges nagyságú gombócokat.
A mogyorót, a mandulát és a diót daráljuk le kávédarálóval, így egészen apró lesz, majd pirítsuk meg serpenyőben. Forgassuk meg benne a gombócokat. (Valószínű ki fog maradni a panírból, de félre tehetjük és felhasználhatjuk süteménybe.)
A joghurtot keverjük ki frissen facsart citromlével. Tálaláskor kanalazzunk belőle a gombócokra, locsoljuk meg juharsziruppal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése