Kedvenc zöldségem is a paradicsom. Ha az idén nem lesz sok eső, akkor remélhetőleg lesz sok érett paradicsom a kertben és legelhetek kedvemre. Nincs is annál finomabb és jobb, mint egy édes, piros paradicsomba beleharapni. Most, hogy ebbe belegondoltam, már várom a nyarat. A hétvégi jó idő után ezek a borongós, esős, hideg napok szerintem senkinek nem hiányoznak.
Ezért inkább készítsünk egy kiadós finom paradicsomos olasz húsgombóc levest!
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús
40 dkg darált marhahús
1/4 bögre reszelt parmezán
1/2 fej apróra darabolt vöröshagyma
1 evőkanál apróra darabolt petrezselyem
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál szárított oregánó
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1 tojás
2-3 evőkanál olívaolaj
Továbbá:
1 db vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2-3 szál szár zeller
1 evőkanál olívaolaj
40 dkg konzerv paradicsom
5 dl paradicsomlé
só, bors
Elkészítés:
A kétféle darált húst keverjük alaposan össze az összes többi hozzávalóval, majd formáljunk gombócokat. Egy nagyobb serpenyőbe hevítsünk fel két-három evőkanálnyi olívaolajat, majd süssük meg teljesen a húsgombócokat. (Érdemes inkább kisebbeket készíteni, hogy biztosan át tudjanak sülni.)
A vöröshagymát, a sárgarépát tisztítsuk meg, majd daraboljuk apróra a zellerrel együtt. Kevés olívaolajon dinszteljük meg. Ízesítsük sóval, borssal, tegyük hozzá a konzerv paradicsomot és öntsük fel paradicsomlével. Főzzük addig, amíg teljesen megpuhul a répa.
Ezután turmixgéppel pürésítjük, majd a kész húsgombócokat beletesszük.
Friss bazsalikommal, vágott petrezselyemmel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése