A hajdina nagyon gazdag B vitaminokban és E vitaminban és nagyon magas a rosttartalma. Telítetlen zsírsavtartalma 77%-kal több, mint a búzáé. Nagy kálcium és magnézium tartalommal rendelkezik. Glikémiás indexe 55-59%, tehát közepes, így érdemes sűrűn használni tésztáknál, mert bátrabban fogyaszthatjuk a vele készült süteményeket, kenyereket.
Amerikai palacsinta, baconnel és juharsziruppal
Hozzávalók (kb. 20 db):
140 g Schär mix C gluténmentes lisztkeverék
120 g hajdina liszt
270 g sűrű joghurt
1 evőkanál sötét nádcukor
1 tojás
1 kávéskanál só
1 kávéskanál gluténmentes sütőpor
300 ml tej
olívaolaj vagy dióolaj
100 g bacon
juharszirup
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe és turmixoljuk a tésztát krémesre. Vagy vegyünk elő egy habverőt és keverjük simára.
Spricceljük meg egy kicsit a palacsinta sütőt olajjal, majd fél-fél evőkanállal süssük ki a palacsintákat kettesével vagy hármasával. Ahogy éppen elférnek a serpenyőben.
A vékony bacon szeleteket süssük zsírjára és még forrón tálaljuk.
Juharsziruppal locsoljuk meg palacsintánkat, aminek a tetejére ültessünk 1-2 sült bacont.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése