Nagyon finom gluténmentes piskótát sikerült sütnöm. Szépen feltudtam tekerni, nem tört el és másnap is puha maradt. Hogy meddig maradt volna puha az nem derült ki, mert gyorsan elfogyott, már úgy kellett rászólnom Balázsra, hogy nekem is hagyjon már egy picit. :) Azt hiszem legközelebb is készítek ilyet, hiszen nem is tart sokáig és nagyon nagyon finom.
Piskótatekercs házi levendulás baracklekvárral
Hozzávalók (20x25 cm-es tepsihez):
60 g Schär mix C gluténmentes lisztkeverék
18 g kukoricakeményítő
20 g kókuszliszt
1 kávéskanál xantán
60 g nyírfacukor
15 g házi vaníliás cukor
50 g olvasztott vaj
4 tojás
házi levendulás sárgabaracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté.
A kétféle cukrot keverjük össze. A liszteket, a keményítővel és a xantánnal mérjük ki egy tálba.
A tojások sárgáját keverjük ki az olvasztott vajjal, a fehérjét pedig verjük habbá a cukrokkal.
Öntsük a felvert habhoz a kikevert tojások sárgáját, majd szitáljuk hozzá két-három részletbe a liszteket. Óvatosan forgassuk bele.
A tepsinket béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. Osszuk el egyenletesen.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 15-17 perc alatt. Még melegen tekerjük fel a szélesebbik oldalánál fogva és így hagyjuk kihűlni. Ezután tölthetjük kedvenc lekvárunkkal.
Szórjuk meg porcukorral és már szeletelhetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése