Ezt a finom sajtos reggeli muffint gyorsan össze lehet állítani, amennyi idő alatt a sütő be is melegszik. Innen már csak fél óra és már kész, lehet melegen tálalni! Friss zöldséggel vagy magában. Lehet variálni a sajtot, sőt akár még édesen is el lehet készíteni, ilyenkor lekvárral vagy friss gyümölccsel lehet tálalni.
Roqfort sajtos reggeli muffin
Hozzávalók (8 db-hoz):
40 g Schär mix C gluténmentes lisztkeverék
30 g hajdina liszt
30 g barna rizsliszt
1 kávéskanál xantán
1 kávéskanál só
2 tojás
1 evőkanál snidling
10 g olvasztott vaj
2 dl tej
5 dkg roqfort sajt
Elkészítés:
A sütőt melegítsük fel 200°C-ra. A muffin formákat kenjük ki vajjal, majd helyezzük üresen a sütőbe, hogy felforrósodjanak.
A vajat tegyük a tejhez, majd addig melegítsük alacsony hőmérsékleten, amíg a vaj fel nem olvad.
A liszteket mérjük ki, adjuk hozzá a xantánt és a sót, majd üssük hozzá a tojásokat és keverjük csomómentesre úgy, hogy folyamatosan hozzáadjuk a a langyos vajas tejet. A végén morzsoljuk bele a sajt 3/4-ét.
Vegyük ki a muffin formát a sütőből, kanalazzuk bele a tésztát, majd a tetejét szórjuk meg egy pici sajttal. Helyezzük vissza a sütőbe 20 percre, majd csökkentsük a hőmérsékletet 20 perc elteltével 180°C-ra. Ekkor még 10 percig hagyjuk bent.
Miután elkészültek, hagyjuk a formába 3-4 percet, ezután szedjük ki és fogyasszuk még melegen!
Brigi,a xantan mi celt szolgal benne?
VálaszTörlés