Rakott burgonya újhagymával, cheedar sajttal és cayenne borsos csirkemellel
Hozzávalók (4 személyre):
4 szem burgonya
1 nagy édesburgonya
1 kg csirkemell
1 csokor újhagyma
15 dkg cheedar sajt
1 dl tej
só, bors
cayenne bors
Elkészítés:
A burgonyákat hámozzuk meg és kockázzuk fel. A csirkemellet is vágjuk nagyobb darabokra. Az újhagymát szeljük karikára, a sajtot pedig reszeljük le.
Tegyük egy tálba a burgonyát és a csirkemellet, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg bőségesen cayenne borssal és forgassuk össze. Halmozzuk egy hőálló edénybe, szórjuk meg újhagymával, öntsük rá a tejet, majd takarjuk le alufóliával.
Helyezzük előmelegített 200°C-os sütőbe és pároljuk 40 percig fólia alatt. Amikor a burgonya megpuhult, távolítsuk el a fóliát, szórjuk meg cheedar sajttal. Toljuk vissza még 10-15 percig, amíg szép aranybarna lesz a tetejét a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése