Koskacukor: Magvas félbarna baguette

2015. április 11., szombat

Magvas félbarna baguette

Egyre bátrabban bánok a gluténmentes lisztekkel és közben arra is rájöttem, hogy bizony egyes dolgok sokkal finomabbak, mint a hagyományos lisztekből készültek volna. Lehet azért is, mert jobban variálható, ami miatt megunhatatlan lesz, akár egy egyszerűbb kenyér is.
A lista lehet kicsit hosszú, de szerintem akad mindenből otthon. Mivel csak én eszem itthon a gluténmentes kenyérféléket, ezért kis adagot szoktam sütni, természetesen lehet duplázni a mennyiséget, ha többen is fogyasztanak belőle. Ebből a mennyiségből egy kisebb baguettet készíthetünk.







Magvas félbarna baguette
Hozzávalók:
5 dkg Nutri free mix per panne gluténmentes lisztkeverék
5 dkg Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
5 dkg barna rizsliszt
5 dkg hajdina liszt
1 teáskanál xantán gumi
1 dkg lenmag
2 dkg napraforgó mag
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál alma ecet
1 kávéskanál só
1,5 dl langyos víz
1 dkg élesztő
4 dkg joghurt

Elkészítés:
Nagyon egyszerű. Nincs más dolgunk, mint minden hozzávalót egy dagasztó tálba kimérni, majd 5 percig hagyjuk a gépet dolgozni. Ennyi idő alatt szépen elkeveri, összeállítja a tésztát.
Enyhén olajozott tálba tesszük és szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
Baguettet formázunk belőle, majd vagy formába vagy csak sütőpapírra helyezzük és 30 percig pihentetjük.
Ez idő alatt a sütőt előmelegíjük 200°C-ra. Egy kis tálba tegyünk vizet és helyezzük el a sütő aljára.
A megkelt tésztát helyezzük a gőzös sütőbe, a hőmérsékletet vegyük vissza 180°C-ra és süssük kb. 40-45 percig.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...