Ez a kenyérke is nagyon finom lett, bár lehetne egy kicsit könnyebb, de gondolom az állaga is változik a kenyérnek, ha nincs benne sok keményítő. Ilyen egy rozsos is, ami soha nem lesz olyan, mint egy fehér kenyér. Pirítva kiváló vajjal, mézzel, lekvárral különösen ajánlom. De sajttál mellé kínálósnak is alkalmas választás lehet.
Mogyorós-diós gluténmentes kenyér
Hozzávalók:
50 g Nutri free per Pane gluténmentes lisztkeverék
50 g Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
50 g barna rizsliszt
50 g hajdina liszt
15 g élesztő
150 ml langyos tej
15 g olvasztott vaj
1 tojás
1 teáskanál xantán gumi
1 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
15 g mogyoró
20 g dió
Elkészítés:
Morzsoljuk a langyos tejbe az élesztőt és a cukorral keverjük ki és hagyjuk 15 percig pihenni.
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a xantán gumit és a sót.
A diót és a mogyorót daraboljuk durvára, majd ezt is tegyük a kimért lisztekhez. A felfuttatott élesztővel keverjük ki pár perc alatt, majd enyhén olajozott tálba kelesszük duplájára.
Nedves kézzel formázzuk meg. Helyezzük kisebb kenyérformába.
Ismét pihentessük 20-30 percig.
Sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
Tegyük előmelegített sütőbe, a hőmérsékletet ekkor csökkentsük 180°C-ra és kb. 40-45 perc alatt süssük készre.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése