Koskacukor: Fűszeres csirkenyárs, cukkini tzatzikivel

2015. április 17., péntek

Fűszeres csirkenyárs, cukkini tzatzikivel

Hurrá itt a grill szezon! Elő lehet venni a télire eltett grill teraszt és életre kelteni az udvart. Múlt héten nagyon jó idő volt, tényleg olyan igazi kirándulós, kiülős, sütögetős. Bár a sütögetésről lemaradtunk, de úgy gondoljuk, hogy most hétvégén be kell pótolnunk. Még az sem riaszt el minket, hogy nem mondja már a 25 fokot, csak 15-öt, de az is elég, ha süt a nap és nem fúj a szél és nem esik az eső. Bízom benne, hogy így fog alakulni, mert egy nagyon finom fagyi variációt találtam ki és bizony egy szép napos délután szívesebben kanalazgatjuk, mint egy hideg, borús napon.
Ma még otthon "grilleztem" a serpenyőbe, de ötletelgetek, hogy mi is legyen a hétvégére.






Fűszeres csirkenyárs, cukkini tzatzikivel
5 csirkenyárshoz:
50 dkg csirkemell
1/2 teáskanál oregano
1/2 teáskanál rozmaring
1/2 teáskanál kakukkfű
1/2 teáskanál só
1 kávéskanál bors
4 gerezd fokhagyma (kisebb)
4 evőkanál olívaolaj
2-3 babérlevél

Cukkini tzatzikihez:
3 saláta cukkini
400 g görög joghurt
só, bors
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 citrom reszelt héja
1/2 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A csirkemellet daraboljuk közepes nagyságú kockára.
Keverjük össze egy kis tálba a fűszereket az olajjal és a zúzott fokhagymával, majd öntsük a csirkemellre és jól masszírozzuk bele. Tegyünk közé két-három babérlevelet, fóliázzuk le és helyezzük a hűtőbe 4-5 óra hosszára vagy egy éjszakára.
Szúrjuk nyársra és süssük készre.
A cukkini tzatzikihez, a cukkinit hámozzuk meg, vágjuk le a két végét, majd reszeljük le sajtreszelőn. A joghurtot keverjük ki sóval, borssal, a citrom reszelt héjával és egy kanál frissen facsart citromlével. Zúzzunk hozzá egy gerezd fokhagymát és daraboljunk bele egy fél csokor kaprot. Ehhez adjuk a lereszelt cukkinit, majd a kész csirkenyárssal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...