Ma még otthon "grilleztem" a serpenyőbe, de ötletelgetek, hogy mi is legyen a hétvégére.
Fűszeres csirkenyárs, cukkini tzatzikivel
5 csirkenyárshoz:
50 dkg csirkemell
1/2 teáskanál oregano
1/2 teáskanál rozmaring
1/2 teáskanál kakukkfű
1/2 teáskanál só
1 kávéskanál bors
4 gerezd fokhagyma (kisebb)
4 evőkanál olívaolaj
2-3 babérlevél
Cukkini tzatzikihez:
3 saláta cukkini
400 g görög joghurt
só, bors
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 citrom reszelt héja
1/2 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet daraboljuk közepes nagyságú kockára.
Keverjük össze egy kis tálba a fűszereket az olajjal és a zúzott fokhagymával, majd öntsük a csirkemellre és jól masszírozzuk bele. Tegyünk közé két-három babérlevelet, fóliázzuk le és helyezzük a hűtőbe 4-5 óra hosszára vagy egy éjszakára.
Szúrjuk nyársra és süssük készre.
A cukkini tzatzikihez, a cukkinit hámozzuk meg, vágjuk le a két végét, majd reszeljük le sajtreszelőn. A joghurtot keverjük ki sóval, borssal, a citrom reszelt héjával és egy kanál frissen facsart citromlével. Zúzzunk hozzá egy gerezd fokhagymát és daraboljunk bele egy fél csokor kaprot. Ehhez adjuk a lereszelt cukkinit, majd a kész csirkenyárssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése