Korábban már egyszer próbálkoztam a falafellel, de valamiért nem sikerült. Most nem fogott ki rajtam, sütőbe sütöttem. Így nem csak egészségesebb, de még olajszag sem lett a konyhába. Megállapítottuk, hogy legközelebb dupla adagot készítünk, mert nagyon-nagyon finom lett!
Hozzávalók:
Falafelhez:
1 konzerv csicseriborsó
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál koriander
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál barna rizsliszt (vagy csicseriborsó liszt)
1/2 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 chili paprika
Citromos-kapros joghurt öntethez:
150 g joghurt
1 evőkanál friss kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
só, bors
Salátához:
1/2 fej jégsaláta
1 nagy paradicsom
1 szál újhagyma
1 nagy retek
1/4 uborka
1 fehér paprika
10 dkg feta sajt
Elkészítés:
A falafel hozzávalóit tegyük késes robotgépbe és addig turmixoljuk, amíg egyneművé nem válik. Formázzunk golyókat, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd spricceljük meg olajjal és helyezzük előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 40 percre.
A joghurtos öntethez a kaprot daraboljuk apróra, tegyük a joghurtba. Facsarjunk bele egy kevés citromlevet, majd ízesítsük sóval és borssal.
Vegyünk elő két nagy tányért. A saláta hozzávalóit daraboljuk tetszés szerint, osszuk el a tányérokon, szórjuk meg kockára vágott feta sajttal.
A kész falafelt helyezzük el a salátán és kanalazzunk rá a joghurtos öntetből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése