Hozzávalók (10x20cm-es kenyér formához):
100 g csicseriborsó liszt
100 g barna rizsliszt
50 g Nutri free per Pane gluténmentes lisztkeverék
50 g Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
1 kávéskanál só
1 teáskanál ecet
2 evőkanál olívaolaj
3 g instant élesztő
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt római kömény
2 dl langyos víz
Elkészítés:
Mindent mérjünk ki a dagasztó tálba, majd dolgoztassuk a gépet 4-5 percig.
Vegyük el a sütőformánkat, kenjük ki vékonyan olívaolajjal, majd szilikon lapát segítségével kanalazzuk át a tésztát. Simítsuk el a tetejét és letakarva pihentessük kb. 1,5 órán keresztül. Ez idő alatt szépen megkel.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 45 percig.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése