Több konyhát is kipróbáltam már és mindegyik tetszik valamelyik fűszere, ízvilága miatt, így mára már nem is tudnám eldönteni, hogy melyik a kedvencem. Na jó, az olasz azért benne van a top háromba. :)
Blog szülinaposként egy nagyon finom muffin receptet hoztam, ami nem csak egészséges, de gluténmentes is. Természetesen összességében simán lehet helyettesíteni hagyományos liszttel és cukorral ugyanilyen arányban. Egy tartalmas leves után tökéletes lehet ebédre!
Citromos-mákos muffin
Hozzávalók (12db-hoz):
50 g kókuszliszt
50 g hajdina liszt
50 g barna rizsliszt
100 g Schär mix C gluténmentes lisztkeverék
2 evőkanál mák
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
1 teáskanál xantán gumi
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
100 g nyírfacukor
1 nagy evőkanál méz
2 tojás
85 g olvasztott vaj
230 g tejföl (20%-os)
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Készítsünk elő két nagyobb tálat.
Az egyikbe mérjük ki a liszteket, adjuk hozzá a mákot, a xantán gumit, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd keverjük össze.
A másik tálba pedig mérjük ki a cukrot, tegyük hozzá a mézet, a vanília kivonatot, az olvasztott vajat és a tejfölt. Facsarjuk bele egy citrom levét, reszeljük hozzá a héját és üssük bele a két tojást. Habverővel verjük habosra, majd adjuk hozzá az összekevert száraz alapanyag hozzávalóit.
A muffin formákat béleljük ki kapszlikkal. A legjobb fagyis kanállal adagolni a tésztát, így szép formás és egyformák lesznek. Pakoljuk meg a formát, majd helyezzük előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 40 percre. Végezzünk tűpróbát és, ha kész van, akkor tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése