Tésztához (10 db):
150 g fehér liszt
250 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 g élesztő
150 ml langyos tej
100 ml langyos víz
1 teáskanál só
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
Házi pizza szósz:
1 doboz darabolt konzerv paradicsom
1/2 fej kisebb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
oregánó, bazsalikom, kakukkfű
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
200 g szeletelt gouda sajt
10 db mini virsli
Tetejére:
1 felvert tojás
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. A liszteket mérjük ki dagasztó tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a tejet, a sót és az olívaolajat. További víz hozzáadásával dagasszunk belőle rugalmas tésztát. Kelesztő tálba téve hagyjuk duplájára kelni.
Addig elkészítjük a pizza szószt, ami végtelen egyszerű. Tegyünk mindent turmixgépbe és jól turmixoljuk össze. Ez a mennyiség rengeteg, úgyhogy érdemes később valamikor pizzát sütni. Üvegbe lezárva 3-4 napig eláll a hűtőbe.
Miután megkelt a tésztánk, osszuk 10 egyenlő részre, majd gyúrjunk belőle gombócokat. Letakarva hagyjuk 10 percig pihenni. Ezután nyújtsuk meg egy kicsit, hogy ovális legyen, de vigyázzunk arra, hogy ne vékonyítsuk el a tésztát.
Kenjük meg pizza szósszal, tegyünk rá szeletelt sajtot, majd egy mini virslit és tekerjük fel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Amikor mindegyikkel kész vagyunk, akkor takarjuk le konyharuhával és pihentessük 20-25 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A tészták tetejét, oldalát kenjük meg felvert tojással, majd toljuk be az előmelegített sütőbe és süssük készre kb. 25 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése