Ezt a gyors csirke receptet, akár vacsorára is elkészíthetjük!
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt bacon
50 dkg csirkemell
só
1 piros chili paprika
1 teáskanál szárított rozmaring
olívaolaj
Cayenne borsos édesburgonyához:
1 nagy vagy 2 kisebb édesburgonya
só
cayenne bors
olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, sózzuk és megszórjuk bőven cayenne borssal. Olívaolajjal locsoljuk meg, majd tegyük előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 30 percre
Ez idő alatt elkészíthetjük a csirkemellet. A húst daraboljuk fel közepes nagyságú kockákra, sózzuk meg egy kicsit, majd tekerjük be mindegyiket egy-egy szelet baconbe. Tegyük magas falú, fedeles serpenyőbe. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg rozmaringgal és morzsoljunk bele egy nagyobb szárított chilit. Lefedve pároljuk 10-15 percig, majd fedő nélkül addig süssük, amíg át nem pirulnak teljesen a baconök. Miután a fedőt levettük nyugodtan lehet kevergetni, mert ilyenkor már biztosak lehetünk abba, hogy nem fog leesni a bacon a csirkemellről.
Tálalhatjuk balzsamecetes vagy mézes-citromos salátával!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése