Koskacukor: Mandulás brownie

2015. március 9., hétfő

Mandulás brownie

Nőnap alkalmából sütöttem egy liszt mentes brownie-t. Második próbálkozásra és a sütőpor elhagyásával illetve liszt nélkül isteni csokis süti kerekedett belőle. Azt hiszem elfogyott volna egyszerre, de inkább eldugtam, mert azért valljuk be nem kevés kalóriát tartalmaz így is. Cukor spórolás itt is megvolt, de szerintem így tökéletes.
A fotókat a gyönyörű nőnapi tulipánokkal készítettem, amit köszönök szépen a páromnak! Imádom a tulipánokat.... no de nem csak azt ;)









Mandulás brownie
Hozzávalók (20x20 cm sütőformához):
150 g étcsokoládé
180 g vaj
100 g nyírfacukor
50 g sötét nádcukor
3 tojás
50 g holland kakaópor
50 g darált mandula
pici só

Elkészítés:
Gőz felett olvasszuk fel egy nagyobb tálba a vajat a csokoládéval. A cukrokat keverjük össze a kakaóporral, a darált mandulával és egy pici sóval.
Amikor már felolvadt a csoki a vajjal, akkor vegyük le a gőzről és egyesével keverjük el benne a tojásokat. Adjuk hozzá az összekevert száraz alapanyagokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 30 percig.
Akkor jó, amikor a széle szilárd, de a közepe még egy kicsit puha.
Miután kihűlt emeljük ki a tepsiből és szeleteljük kisebb kockákra.







1 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper a brownied,a viragok meg gyonyoruek,nalam is van most egy nagy vazanyi tulipan :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...