Joghurtos, paradicsom pestos csirkemell mozzarellával
Hozzávalók 4 személy részére:
Paradicsomos pestohoz:
10 olajos aszalt paradicsom
1 csokor petrezselyem
4 szál bazsalikom
5 dkg reszelt parmezán
50 ml olívaolaj
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
70 dkg csirkemellfilé
1,5 dl joghurt
25 dkg mozzarella golyó
20 dkg fusilli
Elkészítés:
Első körben, a pestohoz turmixgépbe tesszük a paradicsomot, a petrezselymet, a bazsalikomot, a parmezán, az olívaolajat és a kétféle hagymát. Krémesre turmixoljuk, majd sóval és borssal ízesítjük.
A csirkemellet felkockázzuk, összekeverjük a paradicsomos pestoval, majd serpenyőben fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, majd puhára pároljuk. Amennyiben szükséges pótoljuk még folyadékkal. A végén maradjon szaft a csirkén. Adjuk hozzá a joghurtot, forraljuk fel, majd tegyük bele a mozzarella golyókat. Sós vízben főtt fusillivel tálaljuk!
Imadom az ilyen tesztaeteleket,nagyob guszta!
VálaszTörlésNekem is az ilyen egyszerű, olaszos jellegű tésztaételek a kedvenceim! Szofikám küldök neked belőle ebédre ;)
Törlés