Koskacukor: Olaszos lencseleves

2016. január 1., péntek

Olaszos lencseleves

2016-ot írunk... Furcsa ilyenkor még kimondani is, főleg leírni. Minden nap dátumokkal dolgozok és ilyenkor kell egy-két hét, hogy ráálljon a kezem a hatosra. Az éjszaka rövidebbre sikeredett, viszonylag elég korán nyugovóra tértünk. Reggel kilenckor már kidobott az ágy minket, megrohamoztuk a hidegtálat, majd nekiálltam az új kifestőmnek. Azt hiszem sikerült kiválasztanom egy viszonylag több időt igénylő képet, aminek már tegnap nekikezdtem, de még mindig van belőle. Ünnepi lakomák után, pár kilóval többel léptünk át az új évre, így éppen ideje elkezdeni a diétát. Nem terveztem semmi extrémet, csupán az édességet száműzöm egy időre, így sajnos recept sem lesz túl sok. Maximumom olyat terveztem, ami könnyű és egy-két adag is elkészíthető. Torta, tálcás sütemények kilőve. Ebédre lencselevest ettünk, de nem a szokásost. Babérlevél és az ecet most hiányzott belőle, helyette más került bele. De akkor most jöjjön a recept.




Olaszos lencseleves
Hozzávalók:
2 répa
1 cukkini
20 dkg lencse
10 dkg kolbász
1,5 liter húsalaplé
30 dkg konzerv darabolt paradicsom
8 levél friss bazsalikom
1 szál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Továbbá:
reszelt mozzarella

Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk dupla mennyiségű vízbe.
A kolbászt karikákra szeljük, a megpucolt répát és cukkinit pedig apró kockára. A kolbászt zsírjára pirítjuk egy fazékba, majd kiszedjük egy tálba. A répát beletesszük, pirítjuk pár percig, felöntjük húsalaplével. Beletesszük a konzerv paradicsomot, a feldarabolt bazsalikomot és rozmaringot. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukkinit, a lencsét és a kolbászt. Sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a lencse kellőképpen megpuhul. Reszelt mozzarella sajttal tálaljuk, illetve, ha szeretnénk akkor még pirítóst is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...