Tejfölös-vaníliás gofri, házi erdei gyümölcs lekvárral
Hozzávalók:
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál nyírfacukor
csipet só
125 ml tejföl
125 ml tej
1 vaníliarúd kikapart belseje
6 dkg olvasztott vaj
Erdei gyümölcs lekvárhoz:
40 dkg vegyes erdei gyümölcs
1 dl vörösbor
4 evőkanál nyírfacukor
2 teáskanál vaníliakivonat
szóráshoz: porcukor
Elkészítés:
A gofri hozzávalóit turmixgépbe tesszük, majd krémesre, csomómentesre turmixoljuk. Ez az egyszerűbb változata, a másik pedig, hogy habverővel szép simára keverjük. 1 órát a hűtőbe pihentetjük, addig elkészítjük a lekvárt.
Az erdei gyümölcsöt tapadás mentes edénybe felforraljuk a vörösborral, nyírfacukorral és vaníliakivonattal ízesítjük. Addig főzzük közepes lángon, amíg magától besűrűsödik.
A gofri tésztáját kivesszük a hűtőből és kivajazott forró sütőre csurgatunk belőle egy kisebb merőkanálnyit. Lecsukjuk és 3-4 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni, így a párától nem fog megpuhulni. Amint egymásra helyezzük melegen elkezd puhulni, viszont így is nagyon finom marad.
Lekvárral és porcukorral tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése