Húsos hasé
Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál cukor
só, bors
40 dkg sertéshús
2 evőkanál worcester szósz
só, bors
27 dkg kész leveles tészta
1 tojássárgája
fekete szezámmag
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajon szép lassan elkezdjük dinsztelni. Közben hozzáadjuk a balzsamecetet, a cukrot és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Akkor jó, amikor már teljesen üveges, puha és ragacsos. Hűlni hagyjuk.
A sertéshúst, a karamellizált hagymával és a worcester szósszal késes robotgépbe tesszük és krémesre daráljuk. A leveles tésztát a keskenyebbik oldalánál fogva két egyenlő részre vágjuk. A tölteléket két részre osztjuk, majd a tészta hosszabbik oldalára, végig egyenlően elosztjuk. Feltekerjük, kicsit megnedvesítjük, hogy összeragadjon a tészta. Éles kés segítségével feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Tojássárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése