Fontos, hogy figyeljünk az egészségünkre és, ha szól a szervezet, hogy hoppá itt változtatni kell valamin, akkor azt tegyük meg. Ettől már biztos jobban fogjuk érezni magunkat. Jah és a sportot se felejtsük el, ugyanis télen képesek vagyunk be lustulni és inkább az otthon melegét választatni.
Narancsos-balzsamecetes csirkemell, édesburgonyával és uborkasalátával
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
2 dl frissen facsart narancslé
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál olívaolaj
1 rozmaringszál
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
4 édes burgonya
só, bors
olívaolaj
rozmaringlevél
2 uborka
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál méz
50 ml víz
só, bors
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A páchoz a narancs levébe keverjük a balzsamecetet, a szójaszószt, az olívaolajat, a sót, a borsot és a rozmaring levelét. A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd az elkészített pácba forgatjuk és forró serpenyőbe mind két oldalát fehéredésig pirítjuk. Ezután felöntjük a visszamaradt páccal, majd közepes hőmérsékleten puhára sütjük.
Az édesburgonyát felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Rozmaringlevéllel megszórjuk. Előmelegített 200°C-os sütőbe 20-25 perc alatt puhára sütjük.
A salátához az uborkát megmossuk, félbe vágjuk, majd csíkokra és felkockázzuk. Kikeverjük a citrom levét, az olívaolajjal, a mézzel és a vízzel, majd az uborkára öntjük. Sózzuk, borsozzuk, darabolt friss petrezselyemmel megszórjuk. Jól összeforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése