Koskacukor: Narancsos-balzsamecetes csirkemell, édesburgonyával és uborkasalátával

2016. január 13., szerda

Narancsos-balzsamecetes csirkemell, édesburgonyával és uborkasalátával

Az idei évem kicsit nehézkesen indul éppen ezért könnyű ételekre vágyom. Néha már az étvággyal is gond van, ilyenkor azt kell megadni a szervezetnek amit éppen megkíván. Bármi jöhet, ami gyümölcsös, ami saláta vagy ami nem zsíros. Akár még vacsorára is elkészíthető, hiszen nem nagy kalória tartalommal rendelkezik, ráadásul viszonylag gyorsan el is készíthető.
Fontos, hogy figyeljünk az egészségünkre és, ha szól a szervezet, hogy hoppá itt változtatni kell valamin, akkor azt tegyük meg. Ettől már biztos jobban fogjuk érezni magunkat. Jah és a sportot se felejtsük el, ugyanis télen képesek vagyunk be lustulni és inkább az otthon melegét választatni.







Narancsos-balzsamecetes csirkemell, édesburgonyával és uborkasalátával
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
2 dl frissen facsart narancslé
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál olívaolaj
1 rozmaringszál
1 teáskanál só
frissen őrölt bors

4 édes burgonya
só, bors
olívaolaj
rozmaringlevél

2 uborka
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál méz
50 ml víz
só, bors
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:
A páchoz a narancs levébe keverjük a balzsamecetet, a szójaszószt, az olívaolajat, a sót, a borsot és a rozmaring levelét. A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd az elkészített pácba forgatjuk és forró serpenyőbe mind két oldalát fehéredésig pirítjuk. Ezután felöntjük a visszamaradt páccal, majd közepes hőmérsékleten puhára sütjük.
Az édesburgonyát felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Rozmaringlevéllel megszórjuk. Előmelegített 200°C-os sütőbe 20-25 perc alatt puhára sütjük.
A salátához az uborkát megmossuk, félbe vágjuk, majd csíkokra és felkockázzuk. Kikeverjük a citrom levét, az olívaolajjal, a mézzel és a vízzel, majd az uborkára öntjük. Sózzuk, borsozzuk, darabolt friss petrezselyemmel megszórjuk. Jól összeforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...