Koskacukor: Marcipános almás pite

2016. január 26., kedd

Marcipános almás pite

Az elmúlt napokban tényleg inkább csak valamilyen étel receptet hoztam, ugyanis megfogadtam, hogy egy darabig kizárjuk az életünkből amennyire csak lehet az édességet. Azt hiszem visszatérhetünk a régi szokásainkhoz, hogy hétvégére jöhet valami desszert. Tényleg az ünnepek alatt cukor sokkot kaptam, pedig nem tömtem magamba, de kaptunk mindenhonnan, így itthon is volt mindig mihez nyúlni. Egy viszonylag egészséges, egyszerű és nagyon finom marcipános, almás pitét hoztam. Ami igazából kevert tésztából készült, úgyhogy kicsit hamiskás, viszont a formája az bizony az. Tényleg pillanatok alatt összelehet dobni és ráadásként tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vanília fagyival is.






Marcipános almás pite
Hozzávalók 26 cm átmérőjű pite formához:
200 g fehér tönkölyliszt
75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 teáskanál sütőpor
80 g nyírfacukor
2 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál mandula likőr
200 g marcipán
150 g szoba-hőmérsékletű vaj
5 tojás
1 dl tej
3 alma
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, belevegyítjük a sütőport. A vajat és a marcipánt habosra keverjük a cukorral, amihez egyesével hozzáütjük a tojásokat. Vaníliakivonattal, mandulalikőrrel és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük a liszttel.
Vajazott, lisztezett formába kanalazzuk. Az almát meghámozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citrom levével. Elhelyezzük a tészta tetején úgy, hogy egy kicsit belesüppedjenek.
Előmelegített 170°C-os sütőbe 40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...