Marcipános almás pite
Hozzávalók 26 cm átmérőjű pite formához:
200 g fehér tönkölyliszt
75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 teáskanál sütőpor
80 g nyírfacukor
2 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál mandula likőr
200 g marcipán
150 g szoba-hőmérsékletű vaj
5 tojás
1 dl tej
3 alma
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, belevegyítjük a sütőport. A vajat és a marcipánt habosra keverjük a cukorral, amihez egyesével hozzáütjük a tojásokat. Vaníliakivonattal, mandulalikőrrel és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük a liszttel.
Vajazott, lisztezett formába kanalazzuk. Az almát meghámozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citrom levével. Elhelyezzük a tészta tetején úgy, hogy egy kicsit belesüppedjenek.
Előmelegített 170°C-os sütőbe 40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése