Ehhez a menühöz túl sok mindenre nincs szükségünk, csak türelemre, amíg elkészül a sütőben.
Almás-roqfortos sertés tepsis karaj, krémes, ricottás polentával
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg szeletelt, csont nélküli sertés karaj
1 alma
1 vöröshagyma
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
morzsolt kakukkfű
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
15 dkg roqfort
Krémes, ricottás polentához:
2 dl tej
2 dl víz
1,5 dl kukoricadara
20 dkg ricotta
5 dkg parmezán
2 dkg vaj
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A karaj szeletek mind két oldalát, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval, kakukkfűvel fűszerezzük. Egy nagyobb jénai aljára fektetjük. Rá reszeljük a hagymát és az almát, majd meglocsoljuk tejszínnel és fehérborral. Lefedjük alufóliával, előmelegített 180°C-os sütőbe helyezzük. 1,5 órát pároljuk, majd eltávolítjuk a fóliát, rámorzsoljuk a sajtot és visszahelyezzük további 30 percre.
A polentához a vizet, a tejjel felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát, majd folyamatos kevergetéssel sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még forrón kikeverjük a parmezánnal, a ricottával és a vajjal. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése