Görög csirkepaprikás
Hozzávalók 2 személy részére:
6 db csirkecomb
8 bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
8 olajos aszalt paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
10 szem olívabogyó
só, bors
1 dl vörösbor
3 dl víz vagy húsalaplé
1 teáskanál fűszerpaprika
fetasajt
főtt szarvacska
Elkészítés:
A vörös- és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Az aszalt paradicsomot csíkokra szeljük. Felhevített olívaolajra tesszük a hagymát, a paradicsomot és pár percig dinszteljük. Rá helyezzük a csirkecombokat, fehéredésig pirítjuk mindegyik oldalát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikom levéllel, hozzáadjuk az olívabogyót, majd felöntjük vörösborral és húsalaplével. Lefedve, alacsony lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. A végén kevés fűszerpaprikával ízesítjük.
Főtt szarvacska tésztával és morzsolt feta sajttal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése