Koskacukor: Görög csirkepaprikás

2016. január 24., vasárnap

Görög csirkepaprikás

Disznóvágás után Balázsnak körömpörkölt jutott, én viszont készítettem magamnak inkább valami mást. Nem azt mondom, hogy nem eszem meg, de nem rajongok érte, most viszont örülök, hogy az epe bántalmak elmúltak a sok nehéz ételek után, így nem is kockáztattam. Azért lett görög, mert olívabogyóval, aszalt paradicsommal és feta sajttal dobtam fel, ezt a nem hagyományos csirkepaprikást.








Görög csirkepaprikás
Hozzávalók 2 személy részére:
6 db csirkecomb
8 bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
8 olajos aszalt paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
10 szem olívabogyó
só, bors
1 dl vörösbor
3 dl víz vagy húsalaplé
1 teáskanál fűszerpaprika

fetasajt
főtt szarvacska

Elkészítés:
A vörös- és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Az aszalt paradicsomot csíkokra szeljük. Felhevített olívaolajra tesszük a hagymát, a paradicsomot és pár percig dinszteljük. Rá helyezzük a csirkecombokat, fehéredésig pirítjuk mindegyik oldalát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikom levéllel, hozzáadjuk az olívabogyót, majd felöntjük vörösborral és húsalaplével. Lefedve, alacsony lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. A végén kevés fűszerpaprikával ízesítjük.
Főtt szarvacska tésztával és morzsolt feta sajttal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...