Most ismét kísérleteztem, egy ízletes pizzatésztát dagasztottam. A feltét pedig igazi magyaros, minden ami csak egy disznóvágás után kerülhet az asztalra, a pizzára is került belőle. ( Na jó, nem a májas és a disznósajt.) :)
A pizza sütésében az igazipizza által forgalmazott pizzakő segítségével sült, amitől olyan, mintha kemencében sült volna. Igazi ropogós szélekkel és a sajt is gyönyörűen rápirul! A lapát pedig egy tökéletes eszköz arra, hogy könnyen betegyük és kiemeljük az óriási tésztát.
Aszalt paradicsomos pizzatészta magyaros feltéttel
Hozzávalók (32 cm-es átmérőjű pizzatésztához):
150 g fehér tönköly liszt
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
8 db aszalt paradicsom
3 evőkanál olívaolaj (aszalt paradicsomos üvegből)
10 g élesztő
2 kávéskanál só
2 dl víz
Továbbá:
kis pohár tejföl
1 teáskanál dijoni mustár
só, frissen őrölt bors
füstölt sajt
füstölt lángolt kolbász
füstölt főtt sonka
koktél paradicsom
erős paprika
piros hegyes paprika
olívabogyó
juhtúró
újhagyma
Elkészítés:
A liszteket dagasztó tálba mérjük, hozzáadjuk a sót a feldarabolt aszalt paradicsomot és az olívaolajat. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd a víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Olajozott kelesztő tálba téve, hűtőbe tesszük pihenni 4 óra hosszára.
Kivesszük a hűtőből, enyhén lisztezett felületen kb. 32 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, majd sütőpapírra áthelyezzük.
A tejfölt kikeverjük mustárral, sóval és borssal ízesítjük. Megkenjük vele a tésztát, rászórjuk a sajtot, majd jöhetnek a feltétek tetszés szerint.
Sütőlapátra húzzuk és az előmelegített pizzakőre húzzuk. (A sütő hőmérséklete 220°C-os.)
20-30 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése