Burgonyás lencsesaláta
Hozzávalók:
20 dkg lencse
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál szemes bors
só
50 dkg burgonya
7-8 csemege uborka
1 lilahagyma
25 ml olívaolaj
1 evőkanál dijoni mustár
25 ml fehérbor ecet
1 teáskanál méz
só, bors
Elkészítés:
A lencsét előző este dupla mennyiségű vízbe áztatjuk. Másnap puhára főzzük. A főző vizébe babérlevelet, egész fokhagyma gerezdet és vöröshagymát illetve szemes borsot és sót teszünk.
A burgonyát is megfőzzük egészben hagyva, héjában. Miután megfőtt, leszedjük a héját és kisebb kockára vágjuk. A csemege uborkát felkockázzuk, a lilahagymát félbe vágjuk, vékonyra felkarikázzuk. Nagyobb tálba, amiben kényelmesen elfér minden, beletesszük. Kikeverjük az öntetet, amihez olívaolajra, dijoni mustárra, fehérbor ecetre és mézre lesz szükségünk. Krémesre keverjük, sóval és borssal ízesítjük. Ráöntjük a salátára, majd óvatosan átforgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése