A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. januári számában is.
Céklás-kakaós kenyér
Hozzávalók 10 × 30 cm-es kenyérformához:
30 dkg sült cékla
10 dkg holland kakaópor
25 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg kókuszcukor
10 dkg nyírfacukor
2 dl olaj
4 tojás
1 csomag sütőpor (12 g)
2 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
a szóráshoz:
holland kakaópor
Elkészítés:
A céklát az olajjal krémesre turmixoljuk. A tojást a kétféle cukorral habverő segítségével habosra keverjük, majd a céklához tesszük. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a sót. A kimért lisztet, kakaóport és sütőport átszitáljuk, majd 2-3 részletben a tésztába forgatjuk. A masszát a sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk. Előmelegített, 170 fokos sütőben 60-70 perc alatt készre sütjük. A belsejének egy picit nedvesnek kell maradnia. Ha a teteje nagyon sülne, alufóliával letakarjuk. A sütőből kivéve a formában hagyjuk 10-15 percig, majd kivesszük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. Holland kakaóporral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése