Baconbe, és áfonyás káposztába göngyölt sertésszűz, édesburgonya chipsszel
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1 teáskanál méz
1 kis fej fehér káposzta
3 evőkanál aszalt áfonya
1 dl fehérbor
3 evőkanál almaecet
só
frissen őrölt bors
2 babérlevél
2 db, 20 dkg sertés szűzpecsenye
20 dkg bacon
2 db édesburgonya
1 dl olaj
só, bors
ruccola
Elkészítés:
A káposztának a torzsáját eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük. Az olajat felhevítjük, hozzá tesszük a mézet, majd a káposztát és az aszalt áfonyát. Ráöntjük a bort és az almaecetet. Sóval, frissen őrölt borssal és babérlevéllel ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk.
Kettő nagyobb alufóliát tépünk le, aminek a közepére bacont fektetünk. Elosztjuk rajta a párolt káposztát, majd a közepére helyezzük a szűzpecsenyét. Begöngyöljük jó szorosan, majd alufóliába tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. (Így a kifolyt szaft nem ég oda.) Előmelegített 170°C-os sütőbe helyezzük és 1 óra alatt puhára pároljuk. Miután elkészült, 20 percet pihentetjük, majd csak ezután csomagoljuk ki.
Miközben pihen a hús, elkészíthetjük a köretet. Az édesburgonyát felkarikázzuk, forró olajba kisütjük. Papírtörlőre tesszük, felitatjuk róla a felesleges zsíradékot, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
A felszeletelt göngyölt húst, édesburgonya chipsszel és ruccolával vagy más salátával tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése