Hozzávalók 4 személy részére:
12 db csont nélküli karaj
só
5 evőkanál liszt
1 teáskanál curry
1 kávéskanál koriander
1 kávéskanál római kömény
1 kávéskanál cayenne bors
3 tojás
zsemlemorzsa
olívaolaj a sütéshez
Továbbá:
édesburgonya
extraszűz olívaolaj
rozmaring
só, bors
Mártogatóshoz:
4 gerezd sült fokhagyma
5-6 szárított olajos paradicsom
2,5 dl joghurt
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál frissen facsart citromlé
6-7 levél friss bazsalikom
só, bors
Elkészítés:
A karaj mindkét oldalát sózzuk. A liszthez keverjük a fűszereket, amiben megforgatjuk egyesével a hús szeleteket. Felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Megspricceljük alaposan olívaolajjal mindkét oldalát, majd sütőrácsra helyezzük. Előmelegített 180°C-os sütőbe tesszük 20-25 percre. Kivesszük, megfordítjuk a hús szeleteket, majd visszatoljuk további 15 percre.
Az édesburgonyát megmossuk, sűrűn bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megtűzdeljük rozmaring levelekkel és jól bekenjük olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és mellé teszünk 4 gerezd fokhagymát héjastul. 180°C-os sütőbe 30-40 perc alatt készre sütjük. (Érdemes egyszerre sütni a rántott szelettel, amennyiben elfér a sütőtérben.)
A mártogatóshoz a sült fokhagymát megpucoljuk, majd turmixgépbe tesszük az összes többi hozzávalóval és krémesre turmixoljuk.
Fűszeres rántott szelet mellé tálaljuk, az egészben sült édesburgonyával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése