Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg spenót
10 levél bazsalikom
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg gouda sajt
20 dkg rigatoni
1 konzerv paradicsom
4 dl házi paradicsomlé
10 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A tésztát sós, lobogó vízbe tesszük és félpuhára főzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A spenótot megmossuk, felcsíkozzuk a bazsalikommal együtt. Kevés olívaolajon, serpenyőben megdinszteljük a hagymát, majd vele együtt a fokhagymát és a spenótot, bazsalikomot. Sóval és borssal ízesítjük. Még forrón hozzákeverjük a ricottát és a sűrű paradicsomlevet. Egy közepes jénaiba tesszük a lecsöpögtetett tésztát, ráöntjük a spenótos paradicsomot. A sajtot kisebb kockákra daraboljuk és elosztjuk. A tetejét reszelt parmezánnal koronázzuk. Előmelegített 200°C-os sütőbe addig sütjük, amíg a sajt a tetején szép aranybarna lesz.
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, így könnyebb szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése