Joghurtos bucik, lenmaggal és zabpehellyel
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
20 dkg fehér BL 80 liszt
2 dkg lenmag
2 dkg apró zabpehely
7 g só
2 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
1 teáskanál olvasztott méz
8 dkg görög joghurt
3,5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a lenmagot a zabpelyhet, a sót és a joghurtot. A mézet keverjük a langyos tejbe, morzsoljuk bele az élesztőt, majd hagyjuk pár percig állni, amíg fel nem fut. Tegyük ezt is a kimért lisztekhez, majd dagasszunk belőle rugalmas tésztát. A vége felé adagoljuk hozzá szép lassan az olvasztott vajat. Így lesz szép selymes.
Kelesztő tálba téve hagyjuk pihenni kb. 40-45 percet. Dagasszuk át, majd ismét pihentessük 30 percet.
Osszuk 8 egyenlő részre. Formáljunk belőle cipókat. Nyújtsuk ki oválisra, tekerjük fel, majd a két végét sodorjuk meg. Így lesznek hegyes csücskei.
Sütőpapírra helyezve, letakarva kelesszük duplájára. Vágjuk be egy éles késsel a tetejét mindegyik kiflinek, spricceljük meg vízzel, majd toljuk előmelegített 200°C-os sütőbe. Süssük kb. 25 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése